Hoe werkt een oogmeting bij kinderen?

8-12 jaar

We begrijpen dat jij én je kind precies willen weten wat er tijdens een oogmeting door de optometrist gebeurt. We leggen het uit:

De oogspieren van kinderen tot twaalf jaar zijn erg sterk. Om te voorkomen dat deze spieren het oog ‘boller’ maken tijdens de meeting, druppelt de optometrist vloeistof in het kinderoog. Het druppelen kriebelt een beetje, maar is pijnloos. Na de meting zal je kind iets waziger zien en is het belangrijk om hem of haar een zonnebril op te zetten bij felle zon.

We willen weten hoe goed je kind grotere en kleinere vormen, figuren en letters ziet. Daarom vragen we je kind alles te benoemen, met gebruik van beide ogen én links en rechts apart. Uiteraard houden we er rekening mee als je kind de letters niet allemaal goed kent.

Kosten van de oogmeting

Voor de uitgebreide oogmeting door een optometrist wordt € 29,- of € 49,- in rekening gebracht. De kosten hangen af van het soort optometrisch onderzoek dat nodig is. Onze specialisten zoeken net zo lang tot de perfecte kijkoplossing voor jouw kind gevonden is.
Bekijk in welke filialen onze optometristen aanwezig zijn.

Profiteer nu van onze actie: 3 kinderbrillen voor de prijs van 1! Handig voor een reservebril, een bril met blauwfilter of een zonnebril.

Online oogtest

Nog niet zeker of een oogmeting nodig is? Check snel en gemakkelijk de gezondheid van de ogen van jouw kind met onze online oogtest.